Avocredit

Кредитна історія: що це таке і на що впливає

60
Кредитна історія: що це таке і на що впливає

Що таке кредитна історія

Кредитна історія - це інформація про кредити які ви брали, історія погашення чи затримки платежів. Уся ця інформація зберігається в Українському  бюро кредитних історій і формується на основі даних, які передають банки чи інших кредитодавці.

Що містить у собі кредитна історія?

  1. Особиста інформація. Прізвище, ім'я по батькові. Дату народження. Ідентифікаційний код. Місце проживання.
  2. Інформацію про кредити. Вид, сума, дата видачі та термін погашення, проценти.
  3. Історія платежів. Виплати та кількість прострочених платежів, якщо вони є.

Як і для чого перевірити свою кредитну історію?

Замовити свою кредитну історію можна на сайті Українського бюро кредитних історій чи поштою звернувшись письмово до бюро. У цьому звіті ви зможете побачити хто давав запит на надання інформацій про вас і коли.  Вона  допоможе проаналізувати ваш кредитний рейтинг та зрозуміти наскільки вас бачать кредитоспроможним. Також це може повпливати на суми для позики та умови, які може запропонувати вам кредитори.

На що може вплинути кредитна історія?

Основні аспекти на які може вплинути ваша кредитна історія у житті

  • Отримання нових кредитів. Банківські та фінансові установи, можуть запросити вашу кредитну історію для прийняття рішень з приводу надання вам позики.
  • Оренда житла. Перед підписанням угоди на оренду, власники чи агенція може запросити цю інформацію, для оцінки надійності потенційних орендарів.
  • Працевлаштування. У деяких організаціях, перевіряють кредитну історію при прийнятті на роботу особливо у фінансовій сфері, щоб оцінити відповідальність кандидата.

Як покращити кредитну історію?

Якщо ваша кредитна історія вже зіпсована, виправити її буде складно, але можливо. Своєчасні виплати, розумне використання кредитних лімітів і вчасне погашення, допоможе покращити ваш рейтинг. Також варіантом для покращення кредитної історії, може бути взяття мікрокредитів і їх погашення в строк.

 Отже, кредитна історія важливий елемент у житті людини, що може вплинути на умови та надання кредиту, оренду, працевлаштування та інші аспекти життя. Відповідально ставтеся до своїх фінансів, вчасно сплачуйте позики та тримайте свою кредитну історію в гарному стані.

Теги:

5000
1000 грн
15000 грн
Наведена інформація не є кредитним калькулятором у розумінні Постанови НБУ від 05.10.2021 №100. Щоб отримати доступ до відомостей про умови споживчого кредиту, його істотні характеристики та кредитний калькулятор, перейдіть до розділуПослуги Товариства