Avocredit

Онлайн кредит: за та проти

74
Онлайн кредит: за та проти

Онлайн кредити у наш час набувають великої популярності, особливо коли терміново потрібні гроші. Але багато людей досі вагаються з приводу онлайн позик, тому ми розглянемо усі за та проти.

Що таке онлайн кредит?

Онлайн кредит — це фінансова послуга для запозичення коштів через інтернет, без фізичного відвідування банків чи інших організацій. Гроші після оформлення швидко надходять на ваш банківський рахунок. Такі кредити видаються на власні потреби не прив'язуючись до конкретного товару або послуги.

Які бувають онлайн кредити?

Існують різні види онлайн кредитів:

  • Мікрокредити. Відомі як “позика до зарплати”. Такі кредити короткострокові та видаються на невеликі суми. Їх перевага в тому, що вони швидко оформлюються та мають можливість дострокового погашення, також можлива видача таких позик для клієнтів з поганою кредитною історією.
  • Споживчі кредити. Ці кредити для фінансування особистих потреб, покупки речей, ремонт побутових приладів тощо. Особливість цих позик в тому, що у них довший термін погашення.
  • Кредити на великі покупки. Такі позики беруть для придбання нерухомості чи автомобіля. Такий кредит передбачає можливість взяти велику суму і довше її віддавати.

Переваги онлайн кредитів

  1. Зручність та доступність. Заявка може подаватися з будь-якого місця незважаючи на час, адже такі сервіси працюють цілодобово. Для оформлення вам достатньо підключення до інтернету та будь-який пристрій з якого можна зайти на сайт компанії, яка видає позики.
  2. Швидкість. Мінімальний час на розгляд заявок, тому гроші на ваш рахунок прийдуть за лічені хвилини.
  3. Мінімальна кількість документів. Для оформлення кредиту треба лише паспорт, ідентифікаційний код та карта у будь-якому банку України.
  4. Прозорість. На сайті одразу можна ознайомитися з умовами, відсотками та термінами погашення, тому ви бачите на що погоджуєтесь.
  5. Лояльність. Онлайн кредити можна отримати навіть з поганою кредитною історією та не маючи офіційного працевлаштування.

Недоліки онлайн кредитів

У онлайн кредитів попри їх переваги є і недоліки, які треба враховувати. Ось основні з них:

  • Високі ставки. Зазвичай кредити онлайн мають більші відсотки порівняно зі звичайними банківськими кредитами.
  • Невеликі суми. Мікрокредити видаються як гроші до зарплатні. Якщо вам потрібний довгостроковий кредит на велику суму, то МФО не ваш варіант.
  • Короткі терміни погашення. Невелика сума позики, як правило передбачає короткий термін її повернення.

Онлайн кредити мають як переваги, так і недоліки, але це чудовий варіант для отримання швидкої фінансової допомоги. Проте важливо уважно підходити до цієї справи й правильно обирати надійні компанії, ретельно читати умови договору, щоб мати змогу повернути кредит вчасно й не погіршити свою кредитну історію.

Теги:

5000
1000 грн
15000 грн
Наведена інформація не є кредитним калькулятором у розумінні Постанови НБУ від 05.10.2021 №100. Щоб отримати доступ до відомостей про умови споживчого кредиту, його істотні характеристики та кредитний калькулятор, перейдіть до розділуПослуги Товариства