Avocredit

Особливості кредиту в ломбарді

213
Особливості кредиту в ломбарді

Кредит у ломбарді - це можливість взяти позику під заставу техніки, прикрас, майна та інших речей. Швидке оформлення та мінімальні вимоги для оформлення кредиту, роблять ломбарди дуже привабливим. Але такий вид позики має свої особливості, переваги та недоліки, розглянемо усе більш детально.

Відмінність банку від ломбарду

Банк та ломбард має схожий напрямок кредитування. Банки можуть видавати кредит під заставою майна, як це роблять ломбарди. Проте у банках процедура оформлення може затягнутися, великий пакет документів та перевірки. В той час ломбарди працюють більш оперативно, потрібна застава, паспорт та ІНП. Немає перевірки кредитної історії та кредитоспроможності, що дозволяє отримати кредит з поганою кредитною історією. Також, однієї зі головних відмінностей є те, що банки приймають як заставу нерухомість чи автомобіль, у ломбардів більший перелік.

Що може бути заставою?

Окрім звичного для нас переліку, у ломбардів великий список речей, які можуть виступати заставою. 

  • Ювелірні вироби. Усі види дорогоцінного металу та коштовних камінь
  • Техніка. Телефони, планшети, фотоапарати, ноутбуки та інше
  • Побутова техніка. Мультиварки, пральні машини, холодильники
  • Антикваріат. Картини, годинники, скульптури, колекційні монети та марки
  • Музичні інструменти. Духові, скрипки, гітари, барабани
  • Сільськогосподарська техніка та обладнання

 Цей список може бути більшим, ознайомитися можна на сайтах ломбардів.

Як оформити?

Для того, щоб оформити кредит в ломбарді треба:

  1. Визначити, що з речей буде закладено під заставу
  2. Обрати ломбард та завчасно дізнатися приблизну оціночну вартість предмета, який слугуватиме заставою 
  3. Прийти до ломбарду з потрібними документами та майном. Зазвичай для оформлення треба паспорт та ідентифікаційний код, але в деяких випадках, ще документи на заставу
  4. Оцінка майна та узгодження умов кредиту
  5. Підписання договору та отримання грошей

Переваги позики в ломбарді 

Ломбарди дозволяють швидко оформити позику з мінімальною кількістю документів. З можливістю взяти кредит з поганою кредитною історією та без поручителів. У ломбарді гнучкі графіки з можливістю дострокового погашення.

Недоліки позики в ломбарді 

Високі ставки та ризик втратити майно у разі не повернення кредиту. Короткі терміни повернення. Заниження ціни майна, яке виступає як застава та обмежені суми позики. Можливі додаткові комісії за оцінку майна, зберігання та інші платежі.  

Кредит в ломбарді швидкий та має простий процес оформлення. Гарний варіант для тих у кого немає можливості взяти кредит в Банку чи МФО. Обираючи ломбард, попередньо ознайомтесь з умовами кредитування на сайті та уважно читайте догорів перед підписанням.  Правильно оцінуйте свої фінансові можливості, аби в майбутньому не втратити майно та успішно виплатити позику.

Теги:

5000
1000 грн
15000 грн
Наведена інформація не є кредитним калькулятором у розумінні Постанови НБУ від 05.10.2021 №100. Щоб отримати доступ до відомостей про умови споживчого кредиту, його істотні характеристики та кредитний калькулятор, перейдіть до розділуПослуги Товариства