Avocredit

Відмова у кредиті: основні причини

42
Відмова у кредиті: основні причини

Кредити у наш час відіграють одну із важливих ролей у фінансовій сфері людини. Вони допомагають у скрутному стані чи наближенню здійснення мрій. Проте бувають випадки коли заявка на взяття кредиту, може бути не схвалена. На це є причини, які ми розберемо і дамо поради, як зроби, щоб ваші заявки завжди схвалювались.

Основні причини відмови

Розглянемо 5 основних причин, по якім вам можуть відмовити у кредиті.

  1. Невірна інформація. Одна із головних причин при поданні заявки, може бути помилка у заповненні даних, не повна інформація або не актуальні дані.
  2. Невідповідність вимогам банку. Інколи причиною відхилення видачі кредиту, може бути те що ви не досягли певного віку або не маєте постійного місця проживання.
  3. Відсутність кредитної історії. З такою причиною відмови, стикаються нові клієнти, які ще не брали кредитів, адже банки чи МФО не можуть перевірити наскільки ви платоспроможний клієнт.
  4. Погана кредитна історія. Якщо ви раніше брали кредит і у вас був прострочений платіж, чи маєте великий борг, це може вплинути на рішення про видачу кредиту. 
  5. Низька кредитоспроможність. Якщо ваш дохід не може перекрити місячний платіж, то банк чи МФО може відмовити вам у наданні кредиту.

Рекомендації

Для уникнення негативної відповіді радимо вам:

  • Перевіряйте дані при заповненні, заяв, анкет та інших документів, які вам знадобляться для подачі заявки на кредит, слідкуйте, щоб ваші документи не були прострочені та мали актуальну інформацію.
  • Переконайтесь, що ви підходите під вимоги банку. Тому що кредит можуть отримати особи які досягли повноліття, мають постійне місце проживання і є громадянами країни де знаходиться банк чи МФО.
  • При першому звертанні, переконайтесь, що маєте усі потрібні документи, які можуть підтвердити вашу платоспроможність, це допоможе підвищити шанс на отримання кредиту.
  • Регулярні та вчасні платежі допоможуть вам зберігати гарну кредитну історію. Але якщо у вас виникли непередбачувані обставини, можна скористатися реструктуризацією боргу, вона допоможе зберегти вашу кредитну історію в гарному стані.

Відмова у видачі кредиту може бути з різних причин. Розуміння основних причин по якім вам можуть відмовити, збір необхідних документів, та інші наші поради, підвищать ваші шанси на надання схвальної відповіді на вашу заявку.

Теги:

5000
1000 грн
15000 грн
Наведена інформація не є кредитним калькулятором у розумінні Постанови НБУ від 05.10.2021 №100. Щоб отримати доступ до відомостей про умови споживчого кредиту, його істотні характеристики та кредитний калькулятор, перейдіть до розділуПослуги Товариства